به گزارش راهبرد معاصر، پس از اینکه روسیه به اوکراین حمله کرد غرب نیز مسکو را زیر شدیدترین تحریمها قرار داد. در همین راستا ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه اعلام کرد نیروهای هستهای این کشور را در حالت آماده باش قرار داده است.
براساس گزارش فارنافروز، برخی اکنون باور دارند که روسیه به رویکرد «تنش آفرینی در جهت تنش زدایی» روی آورده است. بر اساس این رویکرد تنش هستهای میتواند با اثبات تعهد به ویرانی و وادار کردن دشمن به تسلیم، بحران را خنثی کند. با این حال روسیه اعلام کرده تنها در صورت مواجهه با تهدید وجودی از تسلیحات هستهای استفاده خواهد کرد.
ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا و شماری از سران نظامی بلندپایه آمریکا هشدار دادند که تهدید روسیه امکان دارد به معنی استفاده از تعداد محدودی تسلیحات هستهای تاکتیکی و کم بازده در میدان نبرد با اوکراین باشد.
تهدید وجودی، در دکترین راهبردی روسیه ترسیم نشده است و شخص تصمیم گیرنده درباره اینکه چه تهدیدی وجودی است چه تهدیدی نیست، شخص پوتین است. در واقع پوتین کسی است که کنترل کامل زرادخانه هستهای روسیه را در اختیار دارد، مشروط بر این که وزیر دفاع روسیه و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح دستور پرتاب او را تایید کنند.در واقع پاسخ به یکی از مبهمترین جنبههای بحران کنونی جهان به وضعیت ذهنی پوتین و نگاه او به جهان برمیگردد.
برخی از این میترسند که آیا پوتین منطقی فکر خواهد کرد یا خیر؟ اینکه پوتین تا چه اندازه در سیاست رفتن تا مرز جنگ اتمی خود پیش خواهد رفت، در حد حدس و گمان باقی می ماند. تهدید هستهای از ابتدا بر روی مناقشه اوکراین سایه انداخته بود. اگرچه در جنگ از تسلیحات معمولی استفاده شده، اما پوتین بدون سپر هستهای جنگ را آغاز نکرد.
تعیین یک احتمال دقیق برای تنش بالقوه هستهای توسط روسیه در اوکراین غیرممکن است. با این حال، پیشبینی می شود که اگر حمله هستهای روسیه در اوکراین قریبالوقوع باشد، ممکن است آسانتر باشد.
نشانهها از اینکه روسیه برای یک حمله آماده شود میتواند یک بلوف هدف دار برای ترساندن متحدان اوکراین برای عقب نشینی باشد. چنین سیگنالهایی در جمع آوری اطلاعات دیر به دست میآید، به این معنی که زمانی کمی برای ارزیابی منظور آنها (روسیه) باقی مانده است./ باشگاه خبرنگاران